Acasă Uncategorized Bucuresti: FACIAS da in judecata Guvernul pentru incoerenta in actele normative

Bucuresti: FACIAS da in judecata Guvernul pentru incoerenta in actele normative

DISTRIBUIȚI

93292 – 26082010 – Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a decis actionarea in instanta a Guvernului condus de Emil Boc datorita lacunelor si contradictiilor dintre OUG 58/2010 si normele metodologice aferente.

„Procesul pe care FACIAS il va intenta Executivului reprezinta o reactie civica la adresa deficientelor legislative prezente in cadrul normelor medotologice pentru OUG de modificare a Codului Fiscal.

Printre problemele identificate se numara incoerenta

 

 

 

referitoare la obligatia declararii si platii contributilor (in OUG 58/2010 aceste responsabilitati revin platitorului de venit, in timp ce normele prevad aceste obligatii in sarcina primitorului de venit), amendarea nejustifica a contribuabililor care nu declara in termen de 3 zile ca nu mai obtin „venituri de natura profesionala” (in conditiile in care nu este specificat momentul din care se calculeaza cele 3 zile) sau inconsecventa privind plata contributiilor sociale (nu este precizata cota corespunzatoare: cea datorata de salariati – 10,5% sau cea datorata, potrivit Legii 19/2000, de celelalte categorii de asigurati – 31,3%).

De asemenea, principiul – acceptat in majoritatea statelor europene – conform caruia persoanelor care isi desfasoara activitatea independent isi asuma o serie de riscuri mai ridicate (spre deosebire de angajati, protejati de Codul Muncii) si, drept consecinta, platesc asigurari sociale mai mici, nu este respectat de noile reglementari impuse de OUG 58/2010”, precizează un comunicat al Fundatiei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.