Acasă Uncategorized Bucuresti: Fermierii pot depune cererile de acord prealabil pentru ajutorul de stat...

Bucuresti: Fermierii pot depune cererile de acord prealabil pentru ajutorul de stat la motorina pana pe 10 septembrie

DISTRIBUIȚI

93415 – 31082010Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că termenul limită de depunere a cererii de acord prealabil pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură este 10 septembrie 2010.

Potrivit Ordinului MADR nr. 177/2010 de modificare şi completare a Ordinului MADR nr. 126/2010, „cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare se depune pentru anul următor, în luna decembrie a anului în curs; prin excepţie, pentru anul 2010 cererea se depune o singură dată, în termen de 30 de

 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 408/2010 sau în intervalul 9 august – 10 septembrie 2010 inclusiv”.

 

 

Astfel, producătorii agricoli care nu au depus cererea de acord prealabil în prima etapă, respectiv până la 28 iunie 2010, pot depune cererea la Centrele Judeţene ale APIA până la data de 10 septembrie 2010. După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie să depună la Centrele Judeţene ale APIA o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză. Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.

În  prima perioadă de depunere a cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru motorina cu acciză redusă,  a fost depus un număr total de 9.463 cereri pentru o cantitate de 314.210.041 litri motorină.

Categoriile de beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pot fi: 1. producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit O.U.G. nr. 44/2008 şi/sau persoane juridice, grupuri de producători recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizaţii de producători recunoscute, după caz, care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole; 2. organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare – dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială sau dezvoltare experimentală şi de a-şi face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie; 3. întreprinderile mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei primare agricole, definite conform Legii nr. 346/2004 şi prevederilor anexei I la Regulamentul (CE) nr. 800/2008 al Comisiei din 6 august 2008; 4. organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare înscrise în Registrul naţional al organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, aşa cum sunt definite în Legea îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, republicată, cu completările ulterioare. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.