Acasă Uncategorized Bucuresti: Fondul de Mediu finanteaza cu 100 milioane de lei proiecte de...

Bucuresti: Fondul de Mediu finanteaza cu 100 milioane de lei proiecte de impadurire a terenurilor degradate

DISTRIBUIȚI

92893 – 12082010 – Administraţia Fondului pentru Mediu lansează în perioada 16 august-1 octombrie 2010, o sesiune de finanţare, în cadrul „Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradat”. 

Bugetul alocat sesiunii de finanţare este de 100 milioane lei, iar suma maximă care poate fi aprobată pentru fiecare proiect nu poate depăşi 3,5 milioane lei.

Finanţarea nerambursabilă, care se derulează prin intermediul coordonatorului,  se acordă în proporţie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect.

Coordonarea unitară a finanţării proiectelor aprobate se asigură la nivel local, prin inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare.

Scopul acestui program îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului, prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor prin finanţarea din Fondul pentru mediu.

În cadrul programului, coordonatorii pot depune dosare de finanţare, pentru următoarele categorii de solicitanţi eligibili: a)  unităţi administrativ-teritoriale, conform Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate; b) asociaţii de proprietari de terenuri, înfiinţate în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările ulterioare, cu excepţia celor în care cel puţin unul dintre asociaţi este constituit ca operator economic, şi care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate; c)  composesorate care deţin în proprietate terenuri agricole degradate; d)  unităţi sau instituţii de învăţământ care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate; e)  unităţi de cult care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate.

Solicitanţii eligibili, interesaţi să aplice în cadrul Programului, pot consulta ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 525/28.07.2010 şi disponibil pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.