Acasă Uncategorized Bucuresti: Grupare de traficanti de droguri din Hunedoara, desfiintata de procurorii DIICOT...

Bucuresti: Grupare de traficanti de droguri din Hunedoara, desfiintata de procurorii DIICOT cu sprijinul SRI

DISTRIBUIȚI

93148 – 23082010 – 54 de persoane sunt învinuite de procurorii DIICOT de participare la un grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri  de risc – ketamină. Grupul infracţional era structurat pe doua paliere, corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Brastavăţu, județul Olt.

Drogurile erau procurate de liderii grupului infracţional, Puiu –Mircea Ianchi, Claudiu – Nicolae Podină, Cristina Niţescu și Paul Fârdă pe bază de comandă, de Ilie Jilcu, Marian Pacioagă

care, în  calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit cantităţi importante de droguri, întocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionale  desfăşurate.

 

 

Ketamina era depozitată la locuinţa Robert Florin Risipitu , bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şi distribuită de către dealeri,  în formă lichidă , contra sumei de 10 lei pentru un miligram şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 miligrame.

Unul dintre principalii distribuitori are calitatea de poliţist comunitar la Primăria Petroşani.

Luni dimineața procurorii au percheziționat 35 de percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara, Olt şi în mun. Drobeta Turnu – Severin. Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 34 de persoane, iar la sediul  DIICOT Hunedoara  au fost conduse pentru audieri 60 de persoane. Valoarea drogurilor traficate depăşeşte suma de  130.000 de lei.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul  BCCO Hunedoara şi continuă în vederea în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor. Sprijinul tehnic si informativ al operaţiunii a fost asigurat de SRI. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.