Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul a aprobat un plan de masuri pentru debirocratizarea administratiei publice

Bucuresti: Guvernul a aprobat un plan de masuri pentru debirocratizarea administratiei publice

DISTRIBUIȚI

93068 – 19082010 – Guvernul României a adoptat, în cadrul şedinţei de miercuri, 18 august 2010, la iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, documentul de bază al debirocratizării administraţiei publice româneşti. Memorandumul cu tema „Măsuri pentru debirocratizarea aparatului administraţiei publice centrale, creşterea transparenţei şi eficienţei în relaţia cu cetăţeanul, reducerea cheltuielilor operaţionale şi reducerea taxelor nefiscale” prevede aplicarea unui plan de măsuri menite să faciliteze accesul cetăţeanului

 

 la informaţiile existente în instituţiile publice, să eficientizeze activitatea autorităţilor publice în relaţia directă cu contribuabilii, dar şi în cea interinstituţională şi, nu în ultimul rând, să determine simplificarea circuitului documentelor şi, implicit, reducerea considerabilă a costurilor.

 

            „Proiectul pe care l-am iniţiat este unul reformator în totalitatea lui, în sensul în care nu se rezumă doar la obiectul nostru specific de activitate, adică la informatizare şi implementarea eRomânia, deşi aceasta ocupă un loc esenţial în procesul de debirocratizare, ci are în vedere o regândire a întregii relaţii dintre administraţia publică, fie ea centrală sau locală, şi contribuabil. După aplicarea măsurilor cuprinse în proiectul nostru, vom ajunge, în sfârşit, de la o administraţie stufoasă, complicată, distantă, la una minimală, simplă, eficientă, transparentă şi, mai ales, în slujba cetăţeanului”, a afirmat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu.

            În cadrul planului de măsuri, documentul adoptat de Guvernul României stabileşte atât termenele de realizare, cât şi autorităţile responsabile de implementarea fiecărei acţiuni propuse, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie elaborat un calendar detaliat.

            „Până acum am vorbit despre un document strategic, dar în termen de o săptămână vom elabora un calendar amănunţit, care va cuprinde acţiunile concrete necesare realizării fiecărui obiectiv în parte, într-o primă etapă la nivelul administraţiei centrale, al autorităţilor aflate în subordinea sau coordonarea directă a Guvernului României, pentru ca, ulterior, să ajungem până la nivelul fiecărei instituţii publice locale”, a adăugat ministrul Sandu, apreciind că va trebui ca toate ministerele să-şi asume şi să aplice unitar acest proces de debirocratizare.

Documentul adoptat în cadrul şedinţei de guvern de miercuri va fi disponibil spre consultare pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.