Acasă Uncategorized Bucuresti : Guvernul evalueaza pagubele produse de inundatiile din iunie-iulie la 867...

Bucuresti : Guvernul evalueaza pagubele produse de inundatiile din iunie-iulie la 867 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

92869 – 12082010 – Guvernul a centralizat, în şedinţa de miercuri, datele privind pagubele produse de inundaţiile din perioada iunie-iulie, a căror valoare însumează până acum circa 867 milioane de euro (3,671 miliarde lei la un curs valutar de 4,23 lei/euro), a anunţat prim-ministrul Emil Boc. Precipitaţiile cu caracter torenţial din lunile iunie-iulie au avut ca şi consecinţă inundarea unor localităţi, avarierea gravă a unor elemente de infrastructură, locuinţe, gospodării din 40 de judeţe.

 

 Valoarea totală a pagubelor a fost stabilită pe baza evaluărilor transmise de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă, a precizat, la rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

 

            În ceea ce priveşte solicitarea României către Fondul de Solidaritate al UE pentru acordarea unui sprijin financiar în urma inundaţiilor, ministrul Vasile Blaga a reamintit criteriile pe baza cărora se acordă aceşti bani, respectiv, în limitele unui prag stabilit anual pentru fiecare dintre statele membre şi în funcţie de PIB-ul naţional. În cazul României, pentru anul 2010 a fost stabilit pragul de 787, 935 milioane de euro, în raport cu care UE va stabili ajutorul ce va fi acordat. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.