Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul va incuraja, din toamna, angajarile part-time

Bucuresti: Guvernul va incuraja, din toamna, angajarile part-time

DISTRIBUIȚI

93168 – 23082010 – Guvernul vrea sa incurajeze din aceasta toamna angajarile de tip part-time, astfel incat sa aiba contract chiar si cel care lucreaza doar cateva zile la un proiect. in prezent, se pot incheia contracte de angajare pe o perioada de minim trei luni luni, iar o persoana poate fi angajata temporar, in aceeasi companie, de cel mult trei ori.

Daca specialistii cred ca angajatorii si angajatii au de castigat prin această măsură, sindicalistii au unele retineri. Ei se tem ca, prin noul cod al muncii, guvernul vrea sa faca optional contractul colectiv de munca. Totodata, apar temeri privind concedierile colective, care s-ar putea face mult mai usor.

Expertii in resurse umane sustin insa contrariul. Ei spun ca valul de concedieri s-a cam incheiat. Iar schimbarile din Codul Muncii ar stimula angajarile, fie ele si pe durata determinata.

Guvernul e hotarat sa isi asume raspunderea in Parlament pe noul proiect de modificare a Codului Muncii, cel tarziu, in luna octombrie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.