Acasă Uncategorized Bucuresti: Invazie de caiace, canoe si ambarcatiuni cu vasle pe Dunare din...

Bucuresti: Invazie de caiace, canoe si ambarcatiuni cu vasle pe Dunare din 29 august

DISTRIBUIȚI

 93283 – 26082010 – Din 29 august pana in 9 septembrie Dunarea va fi invadata de sute de caiace, canoe si  ambarcatiuni cu vasle. Sportivi amatori din Romania si din tarile parcurse de Dunare se  reunesc la cel mai lung turneu dedicat batranului Danubiu, aproximativ 2516 km, si il  parcurg de la izvoare pana la varsarea in mare.

Sportivii straini au plecat in 26 iunie din  Ingolstadt, iar de la Calarasi li se vor alatura sportivii romani, in numar de 32. De la Calarasi, flotila de canoe si caiace se va indrepta spre Sfantu Gheorghe, parcurgand un  traseu de 424 de kilometri.

Pe langa vase de mare tonaj, vapoare de agrement si salupe  rapide, caiacele vor fi cea mai exotica prezenta de pe fluviu. Manuite de unul, doi  sau trei “mateloti”, micile ambarcatiuni vin sa promoveze prietenia intre participantii din  diferite tari, dar si intre ei si cetatenii locurilor prin care trece, aducand astfel pacea si prietenia intre tarile prin care curge Dunarea. Prietenii TID nu vin numai din tarile riverane Dunarii, ci din toata lumea: Franta, Italia, Anglia, Danemarca, Belgia, Australia, sau America de Nord.

Nu exista o limita de varsta, iar din caravana de caiace fac parte copii, tineri si varstnici. La TID participantii se obliga sa isi transporte tot echipamentul in propriile ambarcatiuni.

Asociatia Sportiva TID Romania are ca principal scop organizarea Turneului International Dunarea (TID) pe teritoriul Romaniei.

„În 2007, cînd am participat pentru prima oară la TID, am fost numai trei participanţi români. Am fost extraordinar de bine primiţi. Ne aşteptau de mult!”, a declarat  Costin Iatan, presedinte AS TID Romania, www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.