Acasă Uncategorized Bucuresti: Mars Bucuresti-Sarmizegetusa pentru promovarea culturii nationale si a marilor culturi ale...

Bucuresti: Mars Bucuresti-Sarmizegetusa pentru promovarea culturii nationale si a marilor culturi ale lumii

DISTRIBUIȚI

93083 – 19082010 – Scriitorul Laurian Stanchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania, va initia la inceputul lunii septembrie un mars al culturii pe o distanta de 500 km de la Bucuresti la Sarmizegetusa, transmite Romanian Global News. Scopul declarat al marsului este acela de a promova nu numai cultura nationala, ci si de a readuce in actualitate marile culturi ale lumii care au imbogatit de-a lungul istoriei spiritul umanitatii. Cei aproape 500 km vor fi strabatuti pe jos, cu opriri in toate orasele importante aflate de-a lungul traseului.

Una dintre opririle simbolice ale participantilor la acest mars se va face la Targu-Jiu, la Complexul Brancusi, unde va avea loc o intalnire a unor artisti importanti din Romania – scriitori, muzicieni, artisti plastici – care vor aduce un omagiu personalitatii marelui sculptor Constantin Brancusi, inteles ca un model exemplar nu numai al culturii noastre, ci si al celei universale.

Ultima oprire va fi pe ruinele Sarmizegetusei, capitala Daciei, spatiu sacru al romanilor care acum mai bine de doua milenii era considerat un loc important din punct de vedere cultural, economic, militar sau administrativ in lumea antica.

Marsul se va finaliza printr-o intalnire si un spectacol, desfasurate intre zidurile anticei Sarmizegetusa, care ar trebui sa devina, in opinia organizatorilor, un spatiu sacru, un loc de pelerinaj al tuturor romanilor. Marsul organizat de scriitorul Laurian Stanchescu este gandit ca un act cultural extrem, unic in istoria culturii. Evenimentul are parteneri media importante publicatii si alte media din tara si strainatate. Organizatorii marsului fac un apel nu numai la mass-media romaneasca, ci si la cea internationala de a se alatura acestei manifestari unice si originale prin prezentarea ei in buletinele informative sau in programele de stiri culturale.

Laurian Stanchescu a organizat alte trei asemenea marsuri: primul la Baile Herculane in anul 2008, al doilea la Curtea de Arges in acelasi an si al treilea la Drobeta Turnu-Severin in data de 27 Martie 2010 in memoria lui Nichita Stanescu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.