Acasă Uncategorized Bucuresti: Metrorex va cumpara 21 de trenuri pentru traseul Drumul Taberei-Universitate

Bucuresti: Metrorex va cumpara 21 de trenuri pentru traseul Drumul Taberei-Universitate

DISTRIBUIȚI

92964 – 16082010 – Compania de transport cu metroul a scos la licitaţie un contract de consultanţă pentru achiziţia a 37 de trenuri de metrou noi. 21 dintre ele vor deservi viitoarea magistrală 5, relatează Money.ro.

Contractul se referă la “Servicii de consultanţă pentru achiziţia şi punerea în funcţiune a 37 trenuri de metrou noi pentru deservirea Magistralei 5 (21 trenuri) şi pentru completarea parcului de material rulant aflat în exploatare pe Magistralele de metrou existente (16 trenuri)”. Valoarea estimată a serviciilor de consultanţă este de 2,3 milioane de lei.

Firma câştigătoare va fi selectată în urma unei licitaţii, principalul criteriu de departajare fiind preţul cel mai redus. Ofertele trebuie depuse până la 28 septembrie, iar firma câştigătoare are la dispoziţie 61 de luni pentru a duce la bun sfârşit contractul.

Proiectul magistralei Universitate-Drumul Taberei , realizat din credite externe şi alocaţii bugetare, este estimat la aproximativ 700 milioane euro. Banca Europeană pentru Investiţii a anunţat deja acordarea unei tranşe de împrumut de 370 de milioane de euro.

Tronsonul, care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii va fi realizată o legătură cu cartierul Pantelimon. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.