Acasă Uncategorized Bucuresti: Militarii romani nu mai au voie sa poarte barba, plete, lantisoare...

Bucuresti: Militarii romani nu mai au voie sa poarte barba, plete, lantisoare si inele

DISTRIBUIȚI

93102 – 20082010 – În Armata Română a fost interzis din nou portul bărbilor, pentru întărirea ordinii şi disciplinei militare, după cum susţine un ordin al amiralului Gheorghe Marin, şeful Statului Major General. Acesta cuprinde regulile referitoare la portul uniformei, îngrijirea feţei, a coafurii, frizurii şi a portului articolelor de podoabă. Potrivit documentului, militarii bărbaţi, pe timpul executării serviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizură decentă, cu parul tuns scurt în regiunea cefei si a tâmplelor.

 

 

 

Portul bărbii este interzis iar portul mustăţii este facultativ. Ordinul şefului SMG stabileşte reguli clare şi pentru sexul frumos care a ales haina militară. Femeile militar au primit ordin să se tundă sau să-şi ţină podoaba capilară strânsă la ceafă. Ele nu au voie sub niciun motiv să stea cu părul lung despletit sau să şi-l vopsească în culori stridente.

În privinţa uniformelor militare, acestea trebuie să fie ajustate, curate şi întreţinute permanent, iar pe timpul deplasării la şi de la serviciu, cadrele militare pot purta uniformele de oraş sau de serviciu.”Uniforma de instrucţie se va purta numai la ordin şi doar la activităţile stabilite şi pe timpul perioadelor ordonate. Este interzis portul articolelor din compunerea uniformei de serviciu la celelalte uniforme şi al articolelor de vară combinate cu cele de iarnă”, se mai menţionează în document.

 Amiralul Marin a stabilit şi reguli clare pentru cei care doresc să poarte un lănţişor sau un inel. Militarilor români le-a fost interzis purtarea lănţişoarelor, colierelor, brăţărilor, ghiulurilor sau a altor obiecte de podoabă la vedere. De asemenea, machiajul strident, tatuajele şi portul piercing-urilor de orice fel a fost interzis cu desăvârşire.În schimb, femeilor militar le este permis portul inelelor pe mâini şi a cerceilor de mărimi moderate.

Liber la portul bărbii a fost dat ultima oară în Armata Română de generalul Mircea Chelaru. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.