Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul Muncii pregateste plafonarea nivelului ajutoarelor sociale de stat

Bucuresti: Ministerul Muncii pregateste plafonarea nivelului ajutoarelor sociale de stat

DISTRIBUIȚI

93422 – 31082010  Guvernul vrea să reducă numărul celor care primesc ajutoare sociale de la stat. Noua legislaţie pe care o pregăteşte ministerul Muncii va reduce venitul maxim pentru care se acordă ajutoare, de la 470 de lei la 370 de lei, ceea ce ar însemna ca aproximativ 100.000 de familii să piardă indemnizaţiile de la stat.

Acetia vor primi în continuare ajutoarele de căldură sau alocațiile de stat pentru copii, dar nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare.

 

 

 

Aproximativ 490.000 de familii care au venitul pe membru de familie cuprins între zero și 370 de lei și cărora li se va majora cuantumul alocaţiilor vor beneficia de aceste alocații. Proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură în Guvern şi trebuie aprobat până la sfârșitul lunii octombrie, deoarece este legat de acordul de împrumut cu FMI şi Banca Mondială. Noul sistem de acordare a ajutoarelor va avea în vedere o evidență mai clară a familiilor care beneficiază de aceste drepturi, astfel încât sumele obţinute de fiecare familie să fie într-un anumit plafon. Această limită nu a fost încă stabilită şi ar putea fi decisă în Parlament, odată cu dezbaterea legii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.