Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul Sanatatii recomanda agentilor economici sa reduca programul de lucru pe...

Bucuresti: Ministerul Sanatatii recomanda agentilor economici sa reduca programul de lucru pe durata caniculei

DISTRIBUIȚI

92797 – 10082010 – Ministerul Sănătăţii recomandă tuturor agenţilor economici să îşi readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi ridicate astfel încât să protejeze sănătatea angajaţilor.

Sectoarele de activitate economică vizate sunt  cele în care salariaţii lucrează în aer liber (construcţii, agricultură, activităţi portuare, autostrăzi) sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spaţii închise aşa cum este cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, brutării

etc.

 

 

Pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă şi ameliorarea condiţiilor de muncă este recomandat ca angajatorii să reducă intensitatea şi ritmul activităţii fizice în zilele cu temperaturi înalte. De asemenea, este bine să asigure ventilaţia la locurile de muncă şi să se permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum şi a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite.

Pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor, angajatorul are obligaţia de a asigura apă, câte 2-4 litri/pers/schimb, de a asigura echipamentul individual de protecţie şi duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii au obligaţia ca, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor, să aplice măsuri vizând reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru şi, în cazuri speciale, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.