Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Sanatatii cere autoritatilor locale care nu au preluat inca spitalele...

Bucuresti: Ministrul Sanatatii cere autoritatilor locale care nu au preluat inca spitalele sa finalizeze procedurile necesare

DISTRIBUIȚI

93240 – 25082010 – Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat celor patru autorităţi locale care nu au preluat unităţile sanitare cu paturi să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare-primire a spitalelor. Astfel ministerul va putea lua cât mai urgent măsurile necesare finalizării procesului de descentralizare în scopul asigurării unei mai bune funcţionări a sistemului de asistenţă medicală, în interesul cetăţenilor.

Descentralizarea unităţilor cu paturi s-a realizat în procent de 98,4%. Până în acest moment din cele 373 spitale propuse spre descentralizare nu au fost preluate şase unităţi spitaliceşti de către municipiile Arad şi Caransebeş şi judeţele Vaslui şi Vrancea (3 spitale).

În textul OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, Guvernul şi-a asumat angajamentul de a plăti arieratele acumulate de spitale cu termenul depăşit la data de 31 martie 2010.

În scrisoarea semnată de ministrul Sănătăţi se arată: “În sedinţa din data de 18.08.2010 Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat, astfel încât suma de 859.863 mii lei a fost alocată în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate. Această sumă va fi utilizată pentru plata obligaţiilor unităţilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadenţă şi neachitate la data de 30 iunie 2010. În acest fel este îndeplinită şi chiar este excedată obligaţia pe care Guvernul şi-a asumat-o prin aprobarea OUG 48/2010, art. VII. alin. (1)”.

OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării a fost aprobată marţi în plenul Senatului cu 75 de voturi „pentru”, 38 „împotrivă” şi două abţineri. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.