Acasă Uncategorized Bucuresti: Minsterul de Externe confirma ca diplomatul roman expulzat din Rusia se...

Bucuresti: Minsterul de Externe confirma ca diplomatul roman expulzat din Rusia se afla acum la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

93049 – 18082010 – Diplomatul Gabriel Grecu se află acum în România, a confirmat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe. Angajatul Ambasadei României acuzat de spionaj a părăsit, marţi, Moscova. Apar informaţii şi despre diplomatul rus declarat persona non-grata de România. Potrivit surselor, el se numeşte Anatoly Akopov şi este secretar în cadrul ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Grecu a plecat din Moscova după ce a fost reţinut luni seara pentru spionaj şi avea 48 de ore ca să părăsească Federaţia Rusă. În caz contrar, el urma să îşi piardă imunitatea diplomatică şi putea fi arestat în orice moment.

În replică, Ministerul Afacerilor Externe din România a decis expulzarea unui diplomat rus. Potrivit surselor de la Bucureşti, el ar fi Anatoly Akopov, secretar I care şi-a început postul la ambasada din Bucureşti în 27 iunie, 2007.

Între timp, ruşii continuă ancheta. Presa de la Moscova scrie că serviciile de securitate îi verifică acum pe toţi cei care au intrat în contact cu românul. Asta pentru că, susţine postul de televiziune Rossya 1, spionajul românesc este considerat la Moscova unul dintre cele mai serioase şi influente din lume. Sursele ziarului Komsomolskaia Pravda mai spun că Gabriel Grecu încerca să obţină documente militare legate de Transnistria pentru că serviciile speciale romanesti susţin puterea actuală de la Chişinău, iar România urmăreşte unirea cu Republica Moldova. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.