Acasă Uncategorized Bucuresti: Moneda din argint dedicata celor 100 de ani trecuti de la...

Bucuresti: Moneda din argint dedicata celor 100 de ani trecuti de la nasterea actorului Stefan Ciobotarasu

DISTRIBUIȚI

92907 – 13082010 – Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 16 august 2010, o monedă din argint, dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea actorului Ştefan Ciobotăraşu. Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar greutatea sa este de 31,103 g. Tirajul emisiunii este de 1.000 bucaţi.

Aversul prezintă o compoziţie grafică care sugerează lumea teatrului şi a filmului; în dreapta, stema României; de sus în jos, valoarea nominală a monedei – „10 LEI“, inscripţia „ROMANIA“ şi anul de emisiune „2010“.

Reversul prezintă portretul actorului Ştefan Ciobotăraşu în rolul pe care l-a jucat în filmul Columna, reprezentat într-un cadru al unei pelicule de film; la exterior, în stânga, inscripţia în arc de cerc „STEFAN CIOBOTARASU“; jos, anii „1910“ şi „1970“, între care a trăit actorul.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice „Aniversarea a 100 de ani de la naşterea actorului Ştefan Ciobotăraşu” este de 205 lei.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.