Acasă Uncategorized Bucuresti: Natura are nevoie de 15 luni pentru a produce resursele pe...

Bucuresti: Natura are nevoie de 15 luni pentru a produce resursele pe care omenirea le consuma intr-un an

DISTRIBUIȚI

93073 – 19082010 – Ritmul de consum de resurse al omenirii va depasi pe 21 august “bugetul” ecologic alocat de natura pentru anul acesta, avertizeaza organizatia de cercetare Global Footprint Network.

Organizatia a calculat cantitatea de resurse generata de planeta in fiecare an. Aceasta cantitate a fost apoi comparata cu cantitatea de resurse naturale necesara pentru a produce tot ce consuma oamenii si pentru a absorbi emisiile de dioxid de carbon.

Comparand cele doua cifre, Global Footprint Network a descoperit ca pe 21 august omenirea isi va fi epuizat resursele alocate de natura pentru anul 2010. Astfel, pana la sfarsitul anului ne vom satisface nevoia de resurse consumand in exces rezerve si acumuland gaze cu efect de sera in atmosfera.

“Daca iti consumi tot bgetul pe un an in doar noua luni, vei fi probabil foarte ingrijorat. Situatia este similara cand vine vorba despre bugetul ecologic. Schimbarile climatice, pierderea biodiversitatii, defrisarile si lipsa apei si a alimentelor sunt semne ca nu ne mai putem finanta consumul pe credit”, a declarat presedintele Global Footprint Network, Mathis Wackernagel.

Acum 30 de ani echilibrul a fost rupt, iar natura nu a mai putut tine pasul cu ritmul in care a crescut cererea de resurse a omenirii. Anual, golul dintre consumul uman si productia naturii s-a adancit tot mai mult. In prezent, natura are nevoie de un an si cinci luni pentru a produce resursele pe care oamenii le consuma in doisprezece luni. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.