Acasă Uncategorized Bucuresti: Numarul medicilor care pleaca sa lucreze in strainatate creste dramatic

Bucuresti: Numarul medicilor care pleaca sa lucreze in strainatate creste dramatic

DISTRIBUIȚI

93165 – 23082010 – Numarul medicilor bucuresteni care au solicitat in acest an aviz pentru a lucra in strainatate a ajuns la 630, fata de 443 in tot anul 2009, a anuntat luni Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB).

Profesorul Ioan Lascar a spus ca pana acum toti cei care plecau sa lucreze in strainatate erau medici tineri, majoritatea rezidenti pana in 30 de ani. „Din nefericire, in ultimul an au solicitat certificate care sa le permita lucrul in strainatate persoane peste 35 de ani, medici cu multa experienta si chiar peste 60 de ani”, a adaugat presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti.

CMB a atentionat in repetate randuri ca banii acordati sanatatii sunt la nivelul tarilor din lumea a treia, considerand ca resursele bugetare alocate sanatatii ar trebui sa se situeze la nivelul de 8-10% din PIB, a mai spus Ioan Lascar.

„Pana acum, in mod absurd, vinovat pentru starea sistemului de sanatate a fost facut corpul medical. Si acum este evident pentru toata lumea ca responsabilii pentru starea deplorabila in care se afla sistemele medicale trebuie cautati in alta parte”, a afirmat presedintele CMB. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.