Acasă Uncategorized Bucuresti: Pe 31 august incepe racordarea liniilor de cale ferata la noul...

Bucuresti: Pe 31 august incepe racordarea liniilor de cale ferata la noul pod peste Prahova din Breaza

DISTRIBUIȚI

93320 – 27082010 – Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că marţi, 31 august 2010, vor începe lucrările de racordare (pe o distanţă de 2 km) a liniilor de cale ferată Câmpina – Comarnic la noul pod feroviar peste râul Prahova din oraşul Breaza.Lucrările se vor executa prin racordarea succesivă a unui fir la noul pod feroviar, circulaţia trenurilor urmând a se desfăşura pe celălalt fir. După finalizarea lucrărilor de racordare, începând de miercuri, 1 septembrie 2010, viteza de circulaţie a trenurilor de călători

 

 

 

 

 

pe secţiunea Câmpina – Comarnic va creşte la 80 km/h.

În cursul dimineţii de marţi, 31 august 2010, se vor executa lucrări de adaptare a instalaţiilor de semnalizare la noua configuraţie a liniilor, operaţiuni care vor cauza unele perturbaţii în graficul de circulaţie a trenurilor, de circa 15-20 de minute.

Până la sfârşitul acestui an se vor finaliza lucrările de construcţie şi modernizare a celor 120 de poduri de pe linia Câmpina-Predeal.

În anul 2010 se va finaliza întregul proiect de modernizare şi reabilitare a liniilor şi instalaţiilor de cale ferată de pe tronsonul Comarnic-Predeal.

Lucrările de reabilitare a secţiunii de cale ferată Câmpina – Predeal se realizează cu fonduri europene (fonduri ISPA 75%) şi fonduri de la bugetul de stat (25 %).

Valoarea totală a proiectului este de de 311,45 milioane euro, din care fonduri europene – 149,6 milioane euro, iar de la bugetul de stat – 161,8 milioane euro. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.