Acasă Uncategorized Bucuresti: Peste sase milioane de pachete de tigari de contrabanda au fost...

Bucuresti: Peste sase milioane de pachete de tigari de contrabanda au fost confiscate de autoritati in ultimele trei luni

DISTRIBUIȚI

93001 – 17082010 – Peste şase milioane de pachete de ţigarete au fost confiscate în ultimele trei luni ca urmare a acţiunilor desfăşurate în sistem integrat de către structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, în cooperare cu alte instituţii ale statului, pentru cunoaşterea, prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse de tutun, pentru descoperirea şi documentarea activităţilor ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul şi comercializarea ţigaretelor.

În ultimele trei luni, peste 1.900 de persoane au fost identificate şi sunt cercetate, fiind suspectate de comiterea de activităţi ilegale în domeniul producerii şi comercializării produselor din tutun. Dintre acestea, 166 au fost reţinute şi 115 arestate, iar împotriva a 878 dintre acestea s-a început urmărirea penală.

Formaţiunile de poliţie judiciară din M.A.I. au înregistrat 959 lucrări penale, în 423 dosare s-a început urmărirea penală, iar 177 dosare au fost declinate către instanţele competente.

Peste 400 de mijloace de transport implicate în activităţi ilegale au fost indisponibilizate, în urma acţiunilor comune desfăşurate în ultimele trei luni.

De asemenea, începând cu data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, respectiv 23 iunie a.c., au fost instrumentate 359 de infracţiuni în 291 de dosare penale înregistrate la nivelul Poliţiei Române, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 4.806.545 de lei, din care a fost recuperată valoarea totală de 1.434.729 de lei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.