Acasă Uncategorized Bucuresti: Politistii il acuza pe ministrul Vasile Blaga ca genereaza cresterea abuzurilor...

Bucuresti: Politistii il acuza pe ministrul Vasile Blaga ca genereaza cresterea abuzurilor la care ii supun sefii lor locali

DISTRIBUIȚI

93079 – 19082010 –  “Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I., organizaţie care reuneşte peste 50.000 de membri, anunţă că sindicaliştii au cerut, prin vot nominal, blocarea temporară a sistemului şi responsabilizarea, pentru toate consecinţele acestei blocări, a ministrului Vasile Blaga, solidar cu şefii din teritoriu ai poliţiei.

În sarcina ierarhiei din M.A.I. se reţine că nu a fost capabilă să informeze eficient instituţiile statului despre efectele deciziilor economice eronate ale guvernanţilor faţă de Poliţie. La fel, din teama de a primi aprecieri nesatisfăcătoare, <echipa Blaga> nici nu a informat Guvernul şi C.S.A.Ţ. despre tensiunile negative, fără precedent, care s-au acumulat între poliţişti şi managerii lor. 

Astfel structura de conducere a M.A.I. a consimţit iresponsabil la subfinanţarea crescândă a sistemului de siguranţă şi ordine publică.

În plan intern, conducerea este acuzată pentru întreţinerea abuzurilor şi a lipsei de transparenţă decizională.

Totodată, ministrul Blaga va trebui să răspundă şi pentru destabilizarea întregului personal din subordine, care timp de mai multe săptămâni a fost abandonat total unui flux consistent de zvonuri alarmiste privind concedierile care se vor opera masiv în poliţie şi în celelalte structuri ale ministerului.

Consecvent cu lipsa de viziune socială a guvernului din care face parte, ministrul V. Blaga a blocat toate canalele de comunicare internă din minister generând, prin această lipsă de transparenţă, o creştere a abuzurilor pe care şefii locali le fac pentru a obliga poliţiştii şi celelalte categorii de personal să muncească haotic, peste program şi fără suport logistic dar obligându-i <să sponsorizeze> instituţia.

Starea de lucruri, astfel creată, va degenera, exploziv, în cel mai scurt timp, drept consecinţă a recentei rectificări bugetare prin care Guvernul a retras suma de 467,8 milioane de lei din alocaţia M.A.I. Suma este aproape cea mai mare în seria reducerilor din actuala rectificare.

Această nouă eroare a guvernanţilor, care va stafidi tot ce înseamnă eficienţă în serviciile de ordine publică pentru cetăţeni, trebuie asumată tot de membrii <echipei Blaga>, din Aparatul Central şi din teritoriu, drept rezultat a lipsei sale de interes pentru misiunea publică şi obiectivele M.A.I.

Se justifică astfel, încă o dată, acţiunea generală de protest cerută prin vot nominal de membrii FSNPPC.  

FSNPPC a început deja să primească scrisori de asentiment şi de susţinere din partea altor sindicate, pentru protestul său prin blocarea sistemului care se va desfăşura la începutul acestei toamne, în toată ţara”, se spune într-un comunicat al Fedetaţiei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.