Acasă Uncategorized Bucuresti: Precizari de la Ministerul Educatiei referitoare la admiterea in invatamantul superior

Bucuresti: Precizari de la Ministerul Educatiei referitoare la admiterea in invatamantul superior

DISTRIBUIȚI

92826 – 10082010 Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin deciziile legate de calendarul examenului de Bacalaureat, permite tuturor absolvenţilor de liceu care promovează examenul, atât în sesiunea iunie-iulie, cât şi în sesiunea august-septembrie, să se înscrie pentru admiterea în facultăţi, susţin reprezentanţii ministerului.

„Modalitatea de desfăşurare şi organizare a examenului de Bacalaureat a fost decisă prin OUG nr. 97/9.09.2009 şi OMECI nr. 5.203/ 23.09.2009. Ulterior, ca urmare a semnalelor venite din partea elevilor şi a profesorilor privind desfăşurarea probelor de competenţe (digitale, lingvistice, comunicare în limba română), conducerea ministerului a decis, prin OMECI nr. 5507/06.10.2009, modificarea calendarului, cu efecte strict asupra probelor mai sus menţionate.

Ordinul de ministru nr. 3.855/17.05.2010 privind criteriile generale de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă stipulează, la articolul 3, alineatul 2, că <perioadele celor două sesiuni de admitere, formele şi probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie şi se fac publice conform prevederilor legale în vigoare>. Mai mult, acelaşi ordin stabileşte ca termen limită pentru concursul de admitere, începerea anului universitar, respectiv 1 octombrie 2010.

În concluzie,  luând în considerare ordinea firească, cronologică, a deciziilor cu privire la examenul de Bacalaureat şi la admiterea la facultate, universităţilor le revine responsabilitatea corelării calendarului propriilor sesiuni de admitere cu desfăşurarea examenului de Bacalaureat, prima şi a doua sesiune. Ministerul Educaţiei a creat toate premisele necesare pentru ca absolvenţii de liceu care au promovat Bacalaureatul să se poate înscrie la studii superioare. În virtutea autonomiei universitare, senatele universităţilor sunt singurele care pot decide asupra calendarului înscrierii la propriile facultăţi”, se spune intr-un comunicat al Ministerului Educaţiei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.