Acasă Uncategorized Bucuresti: Procurorii l-au retinut pe seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti

Bucuresti: Procurorii l-au retinut pe seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti

DISTRIBUIȚI

93324 – 27082010 – Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în dosarul penal legat de producerea incendiului din 16 august. Procurorii  vor înainta instanţei Judecătoriei Sectorului 6 propunere de arestare preventivă a lui Vasile Dima.

Vasile Dima era responsabil de supravegherea şi verificarea instalaţiilor din Spitalul „Panait Sârbu” şi de instructajul angajaţilor

 

 

 

 

cu privire la respectarea normelor de protecţie contra izbucnirii incendiilor. Bărbatul a fost reţinut sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu.

Cinci bebeluşi au murit în incendiul din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, iar şase au fost răniţi şi duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, unul fiind în stare critică.

În acest dosar a fost arestată asistenta Florentina Cârstea, care este învinuită că a lipsit cel puţin 12 minute din salonul  pe care trebuia să-l supravegheze.

Procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul „Panait Sârbu” – Maternitatea Giuleşti. Procurorul şef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.