Acasă Uncategorized Bucuresti: Productia industriala a crescut in iunie

Bucuresti: Productia industriala a crescut in iunie

DISTRIBUIȚI

92777 – 09082010 – În luna iunie 2010 producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%, respectiv cu 1,9%, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 6,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 4,7%. În semestrul I 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 5,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%.

Iunie 2010 comparativ cu mai 2010 – În luna iunie 2010, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,7%, datorită creşterii industriei extractive (+8,9%) şi industriei prelucrătoare (+5,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,4%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (+8,5%), industria bunurilor de uz curent (+5,6%), industria bunurilor intermediare (+2,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,0%) şi industria energetică (+0,5%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 1,9%, datorită creşterii industriei extractive (+14,9%) şi industriei prelucrătoare (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,4%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+2,7%) şi în industria

bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,3%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-1,0%), în industria bunurilor de uz curent (-0,7%) şi în industria bunurilor de capital (-0,3%).

Iunie 2010 comparativ cu iunie 2009 – În luna iunie 2010, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 6,7%, datorită creşterii celor trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+7,3%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,2%) şi industria extractivă (+2,6%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+14,5%), în industria bunurilor de capital (+9,6%) şi în industria energetică (+1,6%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (-3,4%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,4%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, a crescut cu 4,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,7%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,6%) şi industriei extractive (+1,3%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+12,3%), în industria bunurilor de capital (+7,6%) şi în industria energetică (+1,7%). Industria bunurilor de uz curent şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată au scăzut cu 3,5%, respectiv cu 1,8%.

Semestrul I 2010 comparativ semestrul I 2009 – În semestrul I 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 5,6%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,7%) şi de industria prelucrătoare (+5,8%). Industria extractivă a scăzut cu 9,2%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+11,2%), în industria bunurilor intermediare (+10,1%) şi în industria energetică (+5,5%). Industria bunurilor de uz curent şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată au scăzut cu 6,1%, respectiv cu 5,9%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, a crescut cu 4,4% datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,1%) şi de industria prelucrătoare (+4,6%). Industria extractivă a scăzut cu 9,9%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+10,6%), în industria bunurilor intermediare (+8,5%) şi în industria energetică (+5,2%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu câte 6,9%. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.