Acasă Uncategorized Bucuresti: PSD si PNL au un dusman comun, dar nimic pentru a...

Bucuresti: PSD si PNL au un dusman comun, dar nimic pentru a guverna impreuna

DISTRIBUIȚI

92794 – 10082010  “Nu ştiu ce să vă spun, să vă dezamăgesc, să vă spun că nu ne-am împăcat. Nu am crezut că suntem certaţi. Nu ne veţi auzi recitind aceeaşi poezie şi nu cred că e normal. Avem sesiunea extraordinară săptămâna viitoare şi sunt trei ordonanţe date de Guvernul Boc: mărirea TVA, descentralizarea spitalelor şi fondurile pentru autorităţile locale. Noi nu am discutat despre ce se întâmplă săptămâna viitoare, nu facem alianţe, nu facem guverne”,

 

 

 

Ponta a spus clar că vrea alegeri anticipate: “Din fericire sau din păcate, o ţară nu se conduce din sondaje. Mă bucur că PSD a crescut, dar realitatea e în Parlament în iunie când moţiunea de cenzură a picat. Mai avem nevoie de 8 sau 9 voturi. România are nevoie de nişte reforme foarte clare. Asemenea măsuri pot fi luate doar de o forţă care are un suport popular. Doctorul care operează acum România este detestat, iar aceasta nu va accepta niciun tratament din partea doctorului Boc, Băsescu şi PDL. Am putea prelua noi bisturiul, nu ştiu. Pe 16 octombrie ne vom prezenta oferta de guvernare. Este obligaţia PSD să discute cu celelalte grupuri parlamentare, dar nu cu PDL. Nu discutăm cu ei în această formulă. FMI şi PDL sunt totuşi două noţiuni diferite, chiar dacă uneori vorbesc aceeaşi limbă. PDL va vrea să facă la anul un nou împrumut. Din punctul nostru de vedere soluţia este a unui guvern care să gestioneze ceea ce este urgent pentru România şi să mergem la urne, alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Dacă mâine sunt alegeri, avem pregătit premier. Păstrarea guvernului Boc până în 2012 e o catastrofă. Nu vom putea recupera în 20 de ani ceea ce au furat. E sinistru domnul Boc. Cu manelişti, cu impozitul de 1%…”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a infirmat şi el cearta cu social-democraţii: “Dacă lucrurile pe care le-am spus unii despre alţii înseamnă ceartă, nu ne-am împăcat. Pentru că nu ne-am întâlnit astăzi să le retractăm. Dacă aia n-a însemnat ceartă, nu aveam de ce se ne împăcăm. Nu suntem în situaţia cuplului Becali-Piţurcă”, a spus Antonescu.

“Dacă avem mâine aveam situaţia în care PNL să-şi asume guvernarea, şi-o asumă. Asta nu ţine doar de domnul Băsescu, dacă pică Guvernul Emil Boc, în acel moment se fac consultări. Avem şi un premier, nu putem guverna fără premier! PNL care discută despre politici, propune nişte soluţii, nu are cum să aibă această problemă. El are un prim-ministru a cărui prestaţie va fi judecată ulterior. Nu, nu putem guverna cu PDL. În sistemul de putere constituit de Traian Băsescu nu intrăm. Sistemul conform căruia preşedintele joacă şi rolul de premier, iar PDL constituie schema guvernării”, a adaugat presedintele PNL.

Cei doi lideri s-au declarat în favoarea unui nou guvern politic: “Opţiunea PSD este că o ţară se conduce de către un guvern politic. Guverne de tranziţie pot fi modele de succes, dar ca să faci reforme, e nevoie de un guvern politic”, a spus Victor Ponta. “Nu cred că există partid politic care să nu-şi dorească guvernarea politică”, a adăugat Antonescu.

Nu un guvern împreună par să spună cei doi “Ca să ajungem să discutăm programul de guvernare împreună, trebuie să ajungem la ideea că vrem să facem un acord. Nu avem un asemenea acord, avem păreri diferite”, a declarat Crin Antonescu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.