Acasă Uncategorized Bucuresti: Rezultatele finale la proba de evaluare a competentelor de comunicare in...

Bucuresti: Rezultatele finale la proba de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana a Bacalaureatului

DISTRIBUIȚI

93326 – 27082010 – Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (23-24 august) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2010. Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la această probă au participat 3.186 elevi (76,83%) dintr-un număr total de 4.147 înscrişi (961 candidaţi au absentat). Nu s-a înregistrat nici o eliminare din examen. Un număr semnificativ de participanţi s-a consemnat în municipiul Bucureşti (498 elevi), respectiv judeţele Suceava (329) şi Constanţa (204). Din totalul candidaţilor evaluaţi (3.186), 813 (25,52%) elevi au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 1.499 (47,05%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 874 (27,43%) cel de utilizator experimentat.

Rrezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate si transmise de CNEE.

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) din sesiunea august-septembrie se va desfăşura luni, 30 august. Susţinerea probei scrise la limba şi literatura maternă va avea loc marţi, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării va avea loc, vineri, 3 septembrie. În data de 5 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţii (16.00 – 20.00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 7-8 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 9 septembrie. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.