Acasă Uncategorized Bucuresti: Scolile de soferi sunt pline de nereguli in continuare

Bucuresti: Scolile de soferi sunt pline de nereguli in continuare

DISTRIBUIȚI

93109 – 20082010 – În perioada 26 – 28 iulie a.c, Autoritatea Rutieră Română a efectuat, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, o acţiune de control care a avut ca obiectiv verificarea activităţii de pregătire a cursanţilor, în vederea obţinerii permisului de conducere, desfăşurată de şcolile de conducători auto şi instructorii auto autorizaţi. Au fost verificate în trafic 1.147 vehicule, întocmindu-se 31 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare de 136.000 de lei, a fost anulată o autorizaţie de instructor auto şi un atestat de instructor auto, au fost suspendate cinci autorizaţii de instructori auto şi două atestate de instructor auto. Principalele abateri constatate cu ocazia acestor controale au fost utilizarea, la pregătirea practică a cursanţilor, atât de către şcolile de conducători auto cât şi de către instructorul auto autorizat, a unor vehicule care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare, nerespectarea programei de pregătire a cursanţilor, nerespectarea de către şcolile de conducători auto a obligaţiilor ce le revin conform legislaţiei în vigoare.

Controlul în trafic al vehiculelor cu care se efectuează activitate de pregătire practică a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, efectuat de inspectorii Autorităţii Rutiere Române continuă şi în luna august 2010.

In urma unei sesizări a Asociaţiei Naţionale a Instructorilor Auto din România, a fost identificat şi un caz deosebit. În trafic a fost depistată prezenţa unui vehicul de pregătire care era inscripţionat ca fiind al unui instructor auto autorizat deţinător de autorizaţie valabilă pentru categoriile B, C, CE. Prin intervenţia inspectorilor A.R.R.şi a reprezentanţilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare ale respectivului vehiculului şi a fost aplicată sancţiunea contravenţională corespunzătoare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.