Acasă Uncategorized Bucuresti: Specialistii BCR estimeaza ca rata somajului va urca la 9,4% pana...

Bucuresti: Specialistii BCR estimeaza ca rata somajului va urca la 9,4% pana la sfarsitul anului

DISTRIBUIȚI

93005 – 17082010 – Rata şomajului va atinge 9,4% la sfârşitul acestui an, în timp ce câştigurile salariale s-ar putea diminua în termeni reali cu aproape 8% faţă de anul trecut, se arată în raportul „România – Momentul adevărului”, publicat marţi de Banca Comercială Română.

„Ne aşteptăm ca şomajul înregistrat să crească chiar la peste 9% la finele acestui an, dacă guvernul va continua reformele asumate care presupun, printre altele, şi reducerea a 60.000 de posturi din administraţie locală şi centrală până la 1 ianuarie 2011 (4,4% din totalul posturilor în sectorul public). Impactul implementării măsurilor de austeritate convenite cu FMI în a doua jumătate a acestui an, precum şi ajustarea în continuare a sectorului privat, ar putea duce la o diminuare în termeni reali a câştigurilor salariale cu aproape 8% faţă de anul anterior”, se arată în raport.

„Declinul numărului de salariaţi la nivelul întregii economii în perioada aprilie-iunie faţă de trimestrul I semnalează că procesul de restructurare a economie chiar în sectorul privat nu s-a încheiat, deşi se apropie treptat de final. Industrii precum metalurgia sunt un exemplu tipic, în sensul că, deşi producţia acestei ramuri a fost în creştere în acest an, numărul de salariaţi a fost în scădere”, se mai arată în document. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.