Acasă Uncategorized Bucuresti: Statiunea Geoagiu Bai a castigat concursul „Destinatie europeana de excelenta”

Bucuresti: Statiunea Geoagiu Bai a castigat concursul „Destinatie europeana de excelenta”

DISTRIBUIȚI

92856 – 11082010 – Staţiunea balneo-climaterică Geoagiu-Băi, din judeţul Hunedoara, a câştigat concursul naţional EDEN „Destinaţii europene de excelenţă”, organizat în România de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi va fi premiată într-o gală festivă care va avea loc la Bruxelles, pe 27 septembrie, cu ocazia Zilei Europene a Turismului.

„Premiul va fi acordat în cadrul Galei Premiilor EDEN 2010, iar în calitatea sa de destinaţie turistică de excelenţă a României staţiunea Geoagiu-Băi va beneficia de realizarea unui film de trei minute din partea Comisiei Europene. Acest premiu reprezintă, pentru noi, o mare realizare şi o mulţumire morală de neimaginat”, a declarat primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş, citat de Administratie.ro.

Staţiunea va fi reprezentată, la Bruxelles, în zilele de 27 şi 28 septembrie, cu un stand propriu de prezentare, alături de alte 23 de destinaţii europene, câştigătoare ale concursului din acest an. „Ne vom prezenta în faţa ţărilor din Uniunea Europeană cu un stand reprezentativ pentru staţiunea Geoagiu-Băi şi pentru zona noastră. Vom avea şi produse tradiţionale pe care le vom oferi celor care ne vor vizita”, a mai spus primarul Simion Mariş.

În ceea ce priveşte clipul de prezentare a staţiunii, echipa de producţie va începe lucrul în 15 august, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Marii, zi în care, anual, în oraşul Geoagiu sunt organizate ample manifestări. Forma finală a clipului video va fi postată pe site-ul www.edenineurope.eu, urmând ca filmul să fie pus la dispoziţia staţiunii, gratuit, în scopuri de promovare.

Staţiunea va mai avea şi o pagină proprie pentru a se face cunoscută, pe site-ul oficial EDEN, şi va fi inclusă în Reţeaua Destinaţiilor Europene de Excelenţă, care facilitează schimbul de experienţă în vederea dezvoltării durabile. „Principalele atu-uri ale staţiunii Geoagiu-Băi sunt apele termale şi minerale, cadrul natural de excepţie şi oferta de cazare, cu o capacitate de peste 2.000 de locuri. Geoagiu-Băi a fost clasificată ca staţiune turistică de interes naţional în anul 2008, dar proprietăţile curative ale apelor de aici sunt cunoscute din perioada romană, o parte din termele romane păstrându-se şi acum”, a declarat, la rândul său, Adriana Marcu, consilier în Primăria Geoagiu şi managerul proiectului.

Staţiunea Geoagiu-Băi este situată la 12 kilometri de municipiul Orăştie, la o altitudine de 350 de metri, fiind înconjurată de păduri de fag şi brad. Apele termale din staţiune se pot folosi în tratarea diferitelor boli, de cele interne până la cele ale aparatului locomotor. Proiectul EDEN „European Destinations of Excellence” a fost lansat în anul 2006 de Unitatea de Turism/ Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului, respectiv durabilitate, decongestionarea destinaţiilor clasice, combaterea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale şi crearea de reţele între operatorii din sectorul turistic. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.