Acasă Uncategorized Bucuresti: Targul National al Mierii

Bucuresti: Targul National al Mierii

DISTRIBUIȚI

 – 93393 – 31082010

– In perioada 3 – 5 septembrie, bucurestenii sunt invitati, ca in fiecare an, sa viziteze Targul National al Mierii – 2010, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania. Evenimentul se va desfasura in bulevardul Ficusului nr. 42, pe platforma apicola Baneasa, in incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura. Bucurestenii si nu numai vor avea astfel ocazia sa viziteze cel mai mare si mai dulce targ organizat anual in Bucuresti unde vor participa peste 90 de producatori si procesatori de miere si alte produse apicole,

 care vor oferi consumatorilor toate sorturile de miere romaneasca precum si celelalte produse apicole – polen, propolis, laptisor de matca, precum si produse apiterapice si cosmetice pe baza de produse apicole. Avand in vedere cererea tot mai mare de produse apicole ecologice atat pe piata interna cat si pe cea externa, evenimentul gazduieste si salonul ECO – APICULTURA organizat in colaborare cu

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Departamentul de Agricultura Ecologica, in vederea promovarii produsele apicole ecologice.

 

Indiferent de sortimentul ales, mierea cel mai cautat produs al stupului are o valoare energetica mai mare decat a zaharului, datorita celor doua componente de baza (fructoza si glucoza) care sunt direct asimilabile de catre organism, furnizand in cele din urma o energie sanatoasa. Sortimentele de miere diferite sunt bogate si in alte substante nutritive cum ar fi vitamine, minerale si factori cu rol antibiotic, imprumutand din proprietatile terapeutice ale plantelor de origine. De aceea mierea este cu succes utilizata in stari gripa, raceala, anorexie, convalescenta, in surmenaj, oboseala fizica sau intelectuala, corectarea carentelor nutritionale responsabile de aparitia tulburarilor de crestere, de demineralizarea oaselor sau de o dantura cu probleme. Polenul definit si ca «super-aliment» precum si derivatul sau natural pastura, contribuie in mod esential in alimentatie prin elemente nutritive de baza care isi dovedesc valoarea in numeroase situatii si stari carentiale. Laptisorul de matca un alt produs minune al stupului actioneaza ca stimulent general care imbunatateste raspunsul de aparare impotriva bolilor si functiile generale ale organismului. Propolisul este cunoscut astazi ca unul dintre cele mai surprinzatoare produse naturale datorita studiilor si cercetarilor efectuate care atribuie acestuia nenumarate actiuni biologice si efecte terapeutice. Între actiunile terapeutice marcante, se pot enumera cea antimicrobiana, antibiotica, antifungica, antiinflamatorie, analgezica, antioxidanta si anti-tumorala. Veninul de albine contine o mare varietate de substante-amine biogene, peptide, enzime, care in ciuda conotatiei neplacute asociate denumirii de “venin” sunt foarte importante pentru organismul uman. Efectele veninului de albine sunt cunoscute din vechime, motiv pentru care produsul a fost utilizat in medicina traditionala. In acest context, polenul dar si celelalte produse apicole cum ar fi laptisorul de matca si propolisul completeaza in modul cel mai fericit proprietatile nutritive si terapeutice ale mierii, amestecurile de miere si polen, miere si pastura, miere si propolis sau cele de miere cu pastura si laptisor de matca conducand la un grad ridicat de asimilare a compusilor nutritivi, mierea avand un rol foarte important acela de vehicul pentru celelalte produse ale stupului. Toate aceste produse vor putea fi gasite la acest targ intr-o impresionanta diversitate de sortimente si combinatii menite a reda si intretine sanatatea omului in special in contextul problemelor cu care se confrunta: poluarea mediului, alimentatia de tip fastfood, stress, boli de sezon, dar si alte probleme legate de civilizatia actuala. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.