Acasă Uncategorized Bucuresti: Traian Basescu insista cu impozitarea tuturor veniturilor

Bucuresti: Traian Basescu insista cu impozitarea tuturor veniturilor

DISTRIBUIȚI

92865 – 11082010 – Introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit este o soluţie, a declarat presedintele Traian Băsescu la radioul public, opinând că „orice trăitor într-o ţară este dator un impozit”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la radioul public, că deficitul fondului de pensii va fi, anul viitor, de 3,6 miliarde de euro, soluţii pentru acoperirea acestuia fiind noi împrumuturi, dar şi aplicarea cotei unice de impozitare oricărui venit din România, inclusiv asupra pensiilor.

 

 

 

„După mine, una dintre soluţiile corecte este introducerea impozitării, introducerea cotei unice, pe orice fel de venit, indiferent că e pensie mică, mare, că e venit din activităţi culturale, drepturi de autor (…) Până la urmă, orice trăitor într-o ţară este dator un impozit”, a spus preşedintele Băsescu.

Întrebat care este soluţia pentru acoperirea acestui deficit, şeful statului a replicat: „împrumutul”. ” Eu ştiu că este impopular să afirm aceste lucruri, ştiu că afirmând aceste lucruri dau apă la moară atacurilor uneori murdare ale trusturilor lui Nuş – Vîntu şi Felix- adică Voiculescu, dar românii trebuie să ştie această realitate. Deficitul fondului de pensii pentru anul viitor este 3,6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă valoarea reactorului nuclear de la Cernavodă numărul III şi numărul IV la un loc. Nu vreau să măsurăm în kilometri de autostradă”, a explicat Băsescu.

Şeful statului a arătat că România va trebui să împrumute bani şi la anul, chiar şi aplicând soluţia impozitării tuturor veniturilor. „Vom continua să împrumutăm pentru a ne acoperi deficitele. Nu spun că toate pot fi eradicate prin măsuri imediate, dar trebuie să creăm o tendinţă de reducere acestor deficite pentru că ele ne apasă pe dezvoltare, practic elimină posibilitatea de a dezvolta ţara. O să vă dau şi argumentul, anul acesta deficitul acceptat a fost 6,8% din PIB, anul viitor este doar 4,4%. Din acest 4,4% care înseamnă circa 5,2 miliarde de euro, 3,6 miliarde este doar la fondul de pensii, nu mai vorbim, că avem deficite şi pe toate celelalte fonduri sociale. Şi acelea trebuie acoperite tot de împrumuturi”, a spus preşedintele.

De asemenea, preşedintele a sugerat că trebuie mărite şi impozitele pentru pământ pentru ca acesta să nu mai fie lăsat nelucrat, iar propietarii să încaseze şi subvenţie pentru acestea. www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.