Acasă Uncategorized Bucuresti: Tribunalul a respins recursul asistentei de la Maternitatea Giulesti

Bucuresti: Tribunalul a respins recursul asistentei de la Maternitatea Giulesti

DISTRIBUIȚI

 – 93387 – 30082010 Tribunalul Bucureşti a decis menţinerea în arest preventiv a asistentei Florentina Cîrstea,  acuzată de omor din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 arată, în motivarea deciziei prin care a dispus arestarea preventivă a Florentinei Cîrstea, că are convingerea că lăsarea în libertate a asistentei „prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, iar măsura privării de libertate este adecvată pentru asigurarea bunei desfăşurări a

 procesului penal”. De asemenea, judecătorul a apreciat că există probe şi indicii temeinice că asistenta a săvârşit faptele de care este învinuită.

Asistenta, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, când a izbucnit incendiul în salonul de terapie intesivă de la Maternitatea Giuleşti, a fost reţinută în 23 august, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care au cerut instanţei Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti arestarea preventivă a acesteia.

În 24 august, Judecătoria Sectorului 6 a admis propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele Florentinei Cîrstea, la care aceasta a făcut recurs.De asemenea, instanţa a respins şi cererea avocatului Florentinei Cîrstea ca, în cazul în care aceasta nu va fi eliberată, la locul de detenţie să fie trimis un psiholog specializat, pentru că starea sa psihică este proastă.

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.