Acasă Uncategorized Bucuresti: Trupa castigatoare a Galei Teatrului Tanar cucereste Franta

Bucuresti: Trupa castigatoare a Galei Teatrului Tanar cucereste Franta

DISTRIBUIȚI

93134 – 22082010 – Trupa de teatru-dans, câștigătoare a Galei Teatrului Tânăr, și, implicit a premiului de 100.000 de dolari oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, s-a întors din Franța încărcată de succes. Andreea Tănăsescu, Alexandra Ioniţă, Vanda Stefănescu, Richard Bovnoczky, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica și Ana Crăciun, sunt cei șapte artiști care au participat la Festivalul  Avignon “OFF” cu spectacolul “Exil în pământul uitării”, un spectacol de teatru-dans după texte de B.Fondane, realizat de regizoare și coregrafa Andreea Tănăsescu. Acesta este, de altfel, și spectacolul cu care au câștigat și marele premiu al Galei Teatrului Tânăr, un proiect derulat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. La Avignon, reacțiile au fost mai presus de orice așteptări. Mari personalități ale teatrului au lăudat prestația tinerilor actori și dansatori români, apreciind în același timp gestul extraordinar al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, de a susține tinerele talente la începutul carierei.

Criticul de teatru George Banu, laureate al Premiului de Onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, Florence Cabestan, critic și director al teatrului Cabestan din Avignon, Bernard Le Corf, directorul teatrului College de la Salle, președintele Fundației Fundoianu din Paris, directorul teatrului Grand Soleil-Phillipe Puigserver, au urmărit în detaliu modalitatea în care artiștii români și-au exprimat creativitatea și și-au arătat disponibilitatea de a-i promova pe viitor în Europa.

Artiștii români au avut 16 reprezentații în Franța, două dintre acestea având loc în aer liber, în fața Palatului Papilor.

Începând cu toamna acestui an, spectacolul “Exil în pâmântul uitării” se va juca pe importante scene bucureștene și va fi reprezentat în cadrul “Festivalului Național de Teatru”. În luna decembrie va avea loc premiera unui nou spectacol pus în scena de tânăra regizoare Andreea Tănăsescu.

Trupa de teatru dans este formată din actorii Alexandra Ioniţa, Richard Bovnoczky, dansatorii Vanda Stefanescu, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica și Ana Craciun – artist păpușar. Andreea Tănăsescu este coregraf și cercetător în dans; a prezentat spectacole în calitate de coregraf și dansator în cadrul mai multor festivaluri naţionale și internaţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.