Acasă Uncategorized Chisinau: Diplomele de studii din Basarabia vor fi recunoscute de Bucuresti

Chisinau: Diplomele de studii din Basarabia vor fi recunoscute de Bucuresti

DISTRIBUIȚI

93334 – 27082010 – Pe 26 august  a fost semnat  la Chişinău un acord prin care diplomele de studii, certificatele şi titlurile ştiinţifice, acordate de instituţiile de învăţămînt  din Republica Moldova, vor fi recunoscute în România, şi viceversa, transmite Romanian Global News.

Ca urmare a acordului semnat de catre ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, şi omologul său de la Bucuresti, Daniel Petru Funeriu, absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior acreditate vor avea drepturi egale să se angajeze în cîmpul muncii pe ambele maluri ale Prutului, a anunţat ministrul educaţiei din România,  Daniel Petru Funeriu.

Totodată, elevii care vor dori să se transfere de la un liceu, sau universitate din RM spre instituţiile similare din România o vor putea face mult mai uşor, a dat asigurări Leonid Bujor.

Daniel Funeriu a anunţat că  joi, 26 august, urmau a fi afişate rezultatele pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţămînt din România, unde Romania a acordat tinerilor basarabeni 5000 de burse.

Leonid Bujor a menţionat că relaţiile dintre Ministerul educaţiei din RM şi ministerul similar din România au revenit la normalitate după o pauză de 10 ani. Ministrul a opinat că semnarea acordului este şi un eveniment de ordin politic. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.