Acasă Uncategorized Chisinau: Marian Lupu: „Daca se rupe Alianta, Moldova va intra in colaps...

Chisinau: Marian Lupu: „Daca se rupe Alianta, Moldova va intra in colaps economic”

DISTRIBUIȚI

92803 – 10082010 – Republica Moldova ar putea intra în colaps economic în cazul în care se „rupe” Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), avertizează Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova, transmite Deca-press.

Lupu a declarat,  luni seară, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV, că „în prezent, bugetul ţării, la nivel de 70 la sută, este format din granturi, donaţii şi împrumuturi de peste hotare”. „Nu este meritul economic al Republicii Moldova, al sistemului fiscal sau vamal al ţării”, a declarat Lupu, care a precizat că „noi nu dorim să favorizăm acest colaps”..

„Dacă se rupe Alianţa, va fi blocat procesul de activitate sau susţinere din partea donatorilor străini”, a mai declarat Marian Lupu.

Fisura în AIE s-a creat după ce, zilele trecute, premierul Vlad Filat, liderul PLDM, a anunţat că formaţiunea sa va avea propriul candidat la prezidenţialele din toamna aceasta. Anterior, s-a declarat că Marian Lupu este candidatul comun al Alianţei.

În emisiunea de aseară de la „Publika” TV, Marian Lupu a mai declarat că va fi candidatul PD la prezidenţiale. El a acuzat că în spatele atacurilor venite din partea fostului consilier prezidenţial Sergiu Mocanu ar sta premierul Vlad Filat, iar rădăcinile ar duce la Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Lupu a infirmat şi acuzaţiile potrivit cărora omul de afaceri Vlad Plahotniuc ar fi fost principalul finanţator al campaniei electorale a PD din anul trecut. Liderul PD a spus că Plahotniuc nu a finanţat direct campania electorală, ci indirect. Marian Lupu a spus că a solicitat ajutorul lui Vlad Plahotniuc în cadrul unor acţiuni de caritate. În context, Lupu a mai spus că nu exclude ca Vlad Plahotniuc să candideze pe listele PD în viitoarea campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.