Acasă Uncategorized Chisinau: Militari basarabeni, pregatiti de militari ai Garzii Nationale din SUA

Chisinau: Militari basarabeni, pregatiti de militari ai Garzii Nationale din SUA

DISTRIBUIȚI

92968 – 16082010 – Un contingent de militari ai Armatei Naţionale a Republici Moldova participă la exerciţiul „Scutul Păcii 2010″, care a demarat luni, 16 august, la Baza militară de instruire Bulboaca, transmite Romanian Global News. Exerciţiul este organizat pentru a evalua capabilităţile operaţionale ale Armatei Naţionale pentru îndeplinirea misiunilor de menţinere a păcii la standarde NATO.Subunităţile evaluate sunt o companie de infanterie motorizată a Batalionului 22 de menţinere a păcii şi o grupă de genişti militari din componenţa Batalionului Geniu „Codru”.

În exerciţiul „Scutul Păcii 2010″ sunt mobilizaţi peste 100 de militari, iar subunităţile de infanterie şi geniu vor executa în total 35 de situaţii tactice de menţinere a păcii la şase locuri de instruire. Pacificatorii vor îndeplini misiuni precum patrularea în zona de responsabilitate, evacuarea medicală, escortarea tehnicii în coloană, paza obiectivelor strategice şi intervenţii în situaţii de atac, desfăşurarea cordonului şi scotocirea, precum şi asigurarea regimului la punctul de control şi trecere.

Pentru a perfecţiona instruirea efectivului moldovenesc în cadrul exerciţiului „Scutul Păcii 2010″, un grup de militari americani vor împărtăşi cunoştinţele lor în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii. Militarii din componenţa trupelor terestre ale Gărzii Naţionale din Carolina de Nord vor asista subunităţile Armatei Naţionale prin consilierea şi utilizarea celor mai bune practici din teatrele de operaţii.Procesul de evaluare operaţională a Armatei Naţionale conform standardelor NATO a început în anul 2007.  Exerciţiul „Scutul Păcii 2010″ reprezintă cea de-a treia fază a acestui proces, iar evaluarea finală este planificată anul viitor. În cazul în care evaluarea va fi pozitivă, Armata Naţională va dispune  de o companie de infanterie certificată pentru îndeplinirea operaţiunilor de menţinere a păcii sub egida NATO. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.