Acasă Uncategorized Chisinau: Tiraspolul cere Chisinăului anularea Legii cu privire la statutul special al...

Chisinau: Tiraspolul cere Chisinăului anularea Legii cu privire la statutul special al regiunii transnistrene

DISTRIBUIȚI

92905 – 13082010 – „Numai anularea de către Parlamentul moldovean a „Legii cu privire la prevederile de baza ale statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului” ar putea fi calificată de către Tiraspol drept un semnal pentru reluarea dialogului”, a declarat pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vladimir Yastrebceak, citat de Agenţia Deca-press.

După cum precizează presa din regiune, această declaraţie Yastrebceak a făcut-o în timpul unei întrevederi cu un expert rus.

Yastrebceak a pus la îndoială faptul că în actualul sau viitorul Parlament din Chişinău se vor găsi forţe care vor avea voinţă politică pentru abrogarea legii, care a fost adoptată în 2005 prin consens politic de către partidele aflate la acel moment în Legislativ.

Autorităţile de la Chişinău nu au reacţionat, deocamdată, la declaraţia lui Vladimir Yastrebceak.

„Legea cu privire la prevederile de baza ale statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului”, adoptată de Parlament în 2005, prevede constituirea unei unităţi teritorial-administrative în componenta Republicii Moldova – Transnistria. Legea stipulează că Transnistria este parte componenta, inalienabila a Republicii Moldova, în acelaşi timp acordându-i dreptul de a ieşi din componenta statului moldovenesc, în cazul în care ultimul încetează sa mai existe ca subiect de drept internaţional. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.