Acasă Uncategorized Chisinau: Voronin acuza AIE ca pregateste structurile de forta deoarece „le arde...

Chisinau: Voronin acuza AIE ca pregateste structurile de forta deoarece „le arde pamantul sub picioare” de teama

DISTRIBUIȚI

93216 – 24082010 – Preşedintele Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, a declarat la un miting de comemorare a operaţiei militare Iaşi-Chişinău din august 1944 că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) pregăteşte structurile de forţă cu tehnică militară şi automate Kalaşnikov, deoarece „le arde pământul sub picioare simţind nemulţumirile din rândul populaţiei şi neputinţa de a rezolva problemele acute ale ţării”, notează Info-Prim Neo.

Liderul comunist s-a referit şi la scandalul creat în jurul omului de afaceri Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Voronin, acesta este o reglare de conturi între două grupări: cea a premierului Vlad Filat şi cea a preşedintelui PDM Marian Lupu. ,,Ei de acum s-au început a clarifica cine e mai înalt, cine e mai frumos, cine e mai deştept, cine are mai mare şanse să fie preşedinte al republicii”, a afirmat el.

Referindu-se la rezultatele sondajului IMAS, Vladimir Voronin a declarat că nu crede în aceste sondaje, deoarece ele sunt comandate, iar rezultatele erau previzibile în ajun de referendum.

Într-o conferinţă ţinută la 23 august, managerul general IMAS, Doru Petruţţi, a declarat că pe parcursul elaborării sondajului au existat mai multe presiuni, telefoane de intimidare, de ameninţare din partea unor oameni care el bănuieşte că ar fi din partide politice.

Vladimir Voronin a spus pentru prima dată la 9 iulie că deţine informaţie potrivit căreia guvernarea se pregăteşte să folosească împotriva eventualilor protestatari – „apărători ai democraţiei” – „tehnica blindată şi puştile automate”. Solicitat atunci de Info-Prim Neo să comenteze declaraţiile respective, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, a spus că nu crede că situaţia politică în Republica Moldova se va agrava până la dramatizare în perioada următoare. „Sper că în această ţară prevalează politicienii rezonabili şi criza politică actuală va fi depăşită”, a spus oficialul european.

De atunci oficialităţile moldoveneşti nu au comentat declaraţia incendiară a ex-preşedintelui Vladimir Voronin. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.