Acasă Uncategorized Oltenita: Parchetul a deschis o ancheta in cazul copilului decedat la spitalul...

Oltenita: Parchetul a deschis o ancheta in cazul copilului decedat la spitalul din Oltenita

DISTRIBUIȚI

92990 – 17082010 – Decesul băieţelului de opt ani care a fost internat cu o rană la picior în Spitalul Olteniţa a survenit din cauza unei bronhopneumonii, potrivit rezultatelor necropsiei, transmite Realitatea Tv.  Parchetul Judecătoriei Olteniţa a deschis o anchetă în acest caz, au declarat, luni seara, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, băiatului i s-a aplicat tratamentul pentru rana de la picior, iar când a revenit a doua zi pentru schimbarea pansamentului, mama acestuia a comunicat medicilor că a făcut febră, astfel copilul a fost internat, iar la câteva ore a decedat.

În urma autopsierii corpului micuţului, medicii legişti au constatat că decesul a survenit din cauza unei bronhopneumonii, ceea ce exclude o eventuală vină a medicului.

Conducerea Spitalului Municipal din Olteniţa a declarat că băieţelului de opt ani care avea o rană la picior şi care a murit în unitatea medicală îi fusese administrat un antibiotic, cu câteva ore înainte de deces, dar exclude varianta ca băiatul să fi făcut şoc anafilactic din cauza acestuia.

Directorul interimar al Spitalului Municipal din Olteniţa a declarat că familiei băieţelului i se recomandase, vineri, când copilul a ajuns la spital, a fost tratat, apoi lăsat să plece acasă, să i se administreze un antibiotic pe bază de ampicilină. Medicii nu ştiu dacă antibioticul i-a fost dat copilului acasă, însă acelaşi tratament i-a fost administrat băiatului duminică, atunci când a revenit la control, cu câteva ore înainte de deces.

Familia copilului îi acuză pe medici că nu i-au făcut teste copilului înainte să îl trateze şi i-au administrat o doză prea mare de antibiotic pentru un copil de opt ani, urmând să depună o plângere la Colegiul Medicilor pentru malpraxis. Familia copilului mai spune că băiatul era „perfect sănătos” în momentul în care a fost internat şi că avea o simplă rană la genunchi, după ce a căzut în parc şi s-a lovit. Unchiul copilului a spus că băiatului i s-a făcut rău, duminică, imediat ce medicii i-au pus o soluţie perfuzabilă cu antibiotic. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.