Acasă Uncategorized Paris: Romania si Bulgaria au fost excluse de pe lista statelor invitate...

Paris: Romania si Bulgaria au fost excluse de pe lista statelor invitate la un summit despre imigratie

DISTRIBUIȚI

93193 – 24082010 – România şi Bulgaria nu au fost invitate pe 6 septembrie la un summit pe probleme de imigraţie care va fi găzduit de Franţa, conforma informaţiilor publicate de EUobserver.

Pe lista invitaţilor se află Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Grecia, state care vor fi reprezentate de miniştii de interne.

România şi Bulgaria nu au fost însă invitate. Câteva sute de cetăţeni români şi bulgari, de etnie romă, au fost deportaţi în ultima săptămână, ca urmare a strategiei promovată de preşedintele francez Nicolas Sarkozy. Politica lui Sarkozy este susţinută cu vehemenţă şi de ministrul italian de interne, Roberto Maroni. Maroni a salutat măsurile severe luate împotriva romilor. El declarase sâmbătă că va aduce în discuţia summitului din 6 septembrie pe problema imigraţiei expulzarea automată din statele Uniunii Europene a persoanelor care nu se pot întreţine singure, cu referire la romi.

În această săptămână, doi diplomaţi români se vor afla la Paris pentru a discuta cu ministrul francez de interne Brice Hortefeux despre integrarea romilor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.