Acasă Uncategorized Romania a cerut Comisiei Europene schimbarea modului de calculare a datoriei de...

Romania a cerut Comisiei Europene schimbarea modului de calculare a datoriei de tara

DISTRIBUIȚI

93009 – 17082010 – Ministerele de Finante din noua state europene printre care si Romania au trimis o scrisoare Comisiei Europene si presedintelui UE Herman van Rompuy, cerand modificarea algoritmului de calcul  al datoriei de tara, scrie Hotnews. In afara Romaniei, scrisoarea a mai fost semnata de Suedia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania si Letonia.

Oficialii Ministerului de Finante din Romania au confirmat trimiterea scrisorii, urmand sa revina cu un punct de vedere oficial legat de acest demers.

Recalcularile propuse sunt legate de alocatiile acordate sistemelor de pensii private, iar initiativa acestui demers a avut-o Polonia si Ungaria- cele mai afectate de actualul sistem de calcul.

Un purtator de cuvant al comisarului european pentru economie si politica monetara, Olli Rehn, a confirmat primirea scrisorii si a aratat ca raspunsul va fi dat „in urmatoarele saptamani”.
Potrivit unui comunicat al Ministerului maghiar de Finante, statele au cerut sa se tina seama de costurile reformelor din sistemul de pensii in executia bugetara.

Guvernul german, care are un cuvant foarte greu de spus in politica fiscala europeana sa aratat „foarte sceptic” in privinta propunerii, potrivit Bloomberg. „Introducerea de exceptii in definitia datoriei ar face mai dificila interpretarea cifrelor la nivelul UE. De asemenea, ar dezavantaja guvernele care au ales moduri diferite de a reforma sistemele de pensii si care distribuie diferit costurile acesteia”, spun oficialii ministerului german de Finante. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.