Acasă Uncategorized Sfantu Gheorghe: 29.000 de pachete de tigari, confiscate de vamesii din Covasna

Sfantu Gheorghe: 29.000 de pachete de tigari, confiscate de vamesii din Covasna

DISTRIBUIȚI

93200 – 24082010 – Inspectorii vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Covasna au reţinut în vederea confiscării 28.924 pachete de ţigări, în valoare totală de 337.731 lei.

În data de 18 august 2010, inspectorii vamali din cadrul echipajelor mobile ale Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Covasna, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Covasna, au efectuat o misiune de supraveghere şi control produse accizabile pe raza localităţii Sfântu Gheorghe.

Cu ocazia controlului efectuat, echipa comună de control a identificat un cetăţean, M.F.P., care deţinea în mai multe localităţi 3.590 pachete de ţigări de diferite mărci, neintroduse în sistemul de accizare din România, timbrate în Ucraina şi fără documente de provenienţă.

În data de 20.08.2010, acelaşi echipaj de control a identificat în trafic, pe DN 12, două autoturisme conduse de cetăţenii K.J. şi B.J., care transportau 8.020 şi respectiv 390 pachete de ţigări, de diferite mărci, timbrate de asemenea în Ucraina, fără documente de provenienţă şi neintroduse în sistemul de accizare din România.

În urma percheziţiilor efectuate în trei locaţii din municipiul Sfântu Gheorghe, aparţinând cetăţeanului K.J., au mai fost descoperite 16.924 pachete de ţigări de diferite mărci, netimbrate, toate de provenienţă ucraineană.

Valoarea prejudiciului adus bugetului de stat constatată de inspectorii vamali se ridică la 337.731 de lei.

Persoanele implicate sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi respectiv de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.