Acasă Uncategorized Sfantu Gheorghe: Autoritatile locale din Covasna tergiverseaza demontarea panoului „Tinutul Secuiesc”

Sfantu Gheorghe: Autoritatile locale din Covasna tergiverseaza demontarea panoului „Tinutul Secuiesc”

DISTRIBUIȚI

 – 93413 – 31082010 – Hotărârea judecătorească, definitivă şi irevocabilă, a Curţii de Apel Braşov, privind demontarea panoului „Ţinutul secuiesc” de la Aita Mare, pronunţată în primăvara acestui an, nu a fost pusă încă în aplicare de autorităţile locale, transmite Romanian Global News.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat luni, că demontarea panoului nu intră în atribuţiile instituţiei pe care o conduce. „Noi am atenţionat şi Consiliul Judeţean şi Primăria Aita Mare să scoată tăbliţa. Nu intră în competenţa

 noastră să facem acest lucru şi nici nu avem fonduri ca să plătim un executor judecătoresc pentru a da jos panoul. Noi putem trage la răspundere, trebuie să mă uit în lege să vedem cum”, a spus prefectul Gyorgy Ervin. El a apreciat că persoanele care reclamă faptul că panoul nu a fost încă demontat la cinci luni de la pronunţarea sentinţei „au dreptate, pentru că hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile sunt obligatorii”.

 

 

Panoul de la Aita Mare inscripţionat „Ţinutul Secuiesc” în limbile maghiară, română şi engleză („Szekelyfold-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland”) a fost amplasat în mai 2008.

Prefectura Covasna a atacat hotărârea în contencios administrativ pe considerentul că autorizaţia de construcţie nu îndeplineşte condiţiile de legalitate şi a câştigat procesul la Curtea de Apel Braşov. Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Demeter Janos, a declarat în repetate rânduri că autorităţile covăsnene intenţionează să amplaseze mai multe panouri de acest fel la graniţele cu judeţele Braşov şi Bacău. Demeter Janos a susţinut că aceste panouri „au un scop publicitar, de promovare turistică a zonei”.

Un panou asemănător a fost inaugurat în urmă cu câţiva ani în localitatea Chichiş, la graniţa cu judeţul Braşov, în prezenţa mai multor politicieni UDMR, printre care şi Marko Bela, dar la scurt timp a fost demontat de Societatea de Drumuri Naţionale, la ordinul Ministrului Transporturilor, deoarece nu respecta poziţia din autorizaţie şi era prea aproape de axul şoselei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.