Acasă Uncategorized Shanghai: Premii pentru vizitatorii Expo Shaghai care au cunostinte generale despre Romania

Shanghai: Premii pentru vizitatorii Expo Shaghai care au cunostinte generale despre Romania

DISTRIBUIȚI

93274 – 26082010 – Comisarul General al României la EXPO 2010, Ferdinand Nagy, a premiat, miercuri, trei vizitatori chinezi ai Pavilionului României – Greenopolis, care au demonstrat că au cunoştinţe generale despre România.

Cel mai mic câştigător al concursului este o fetiţă de naţionalitate chineză, Xiao Dan, care la frageda vârstă de 5 ani a răspuns corect la întrebarea „Care sunt culorile drapelului României?”. Premiile au constat în materiale de prezentare a ţării noastre. Acţiunea se înscrie în ansamblul activităţilor de promovare a României în străinătate. 

„M-a impresionat interesul pe care l-au demonstrat copii chinezi faţă de România. Ne gândim chiar să continuăm astfel de activităţi şi pe viitor în dorinţa de a încuraja interesul pentru ţara noastră”, a declarat la finalul activităţii de premiere Comisarul General al Pavilionului României,  Ferdinand Nagy.     

Pavilionul României la Shanghai a fost vizitat, până în prezent, de peste 2 750 000 de vizitatori, care şi-au manifestat interesul pentru cultura, istoria, dansul, muzica şi arta culinară românească, conform datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe. Zilnic la intrarea în Pavilionul României sunt cozi impresionante, cei mai mulţi vizitatori fiind cetăţeni chinezi.

Pavilionului României la Shanghai continuă seria de expoziţii, spectacole de muzică şi dansuri populare, concerte de muzică clasică şi schimburile culturale şi artistice cu reprezentanţii altor state participante. 

Astfel, până la data de 29 august 2010, continuă miniexpoziția tehnică în domeniul aeronautic, organizată de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Organizaţia Patronală din Industria Aeronautică Româna (OPIAR). Şapte firme româneşti –  Aerostar Bacău, I.A.R Braşov, El Prof Bucureşti, Iarom, Aerofina, Giar, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Tubomotoare – COMOTI Bucureşti – îşi prezintă produsele şi serviciile din domeniul aeronautic, sub sloganul „Togheter into the Future”. Cu sprijinul Pavilionului României la Shanghai şi a Biroului de Promovare Comercial Economică, firmele româneşti au numeroase întâlniri cu potenţiali parteneri din China şi din alte ţări, prezentându-şi ofertele şi serviciile ce vizează atât aviaţia civilă, cât şi cea militară, precum şi produse ale industriei de cercetare şi dezvoltare. 

De asemenea, pe scena Pavilionului României de la Shanghai au loc zilnic, până la data de 30 august, o serie de concerte ale formaţiei de muzică de cameră Romanian Piano Trio, formată din Alexandru Tomescu – vioară, Horia Mihail – pian, Răzvan Suma – violoncel. Acţiunea a fost organizată de Primăria Municipiului Bucureşti în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe. Alexandru Tomescu este deţinătorul celebrei viori Stradivarius – Elder – Voicu. Cei trei artişti români recunoscuţi în plan internaţional vor interpreta, într-o manieră proprie, piese celebre din repertoriul românesc şi internaţional. Alexandru Tomescu va cânta la celebra vioară Stradivarius – Elder – Voicu datată 1703. 

Publicul care trece pragul Pavilionului României în această perioadă se poate bucura în continuare, până la data de 15 septembrie, de muzica şi dansul popular al ansamblului „Nagyvárad” al Filarmonicii de Stat Oradea şi al reprezentanţilor Facultăţii de Muzică din Timişoara. În repertoriul ansamblului se regăsesc cântece şi dansuri maghiare din numeroase regiuni ale ţării: Bihor, Satu – Mare, Cluj, Mureş, Harghita, Alba, Hunedoara, Bacău, dar şi cântece şi dansuri româneşti din Zona Maramureş, Zona Târnavelor, Mureşului şi Argeşului.  

Pavilionul României pregăteşte pentru perioada următoare un program cu activităţi culturale şi artistice, care se va derula până la finalul expoziţiei (31 octombrie 2010), urmărind promovarea diversităţii etnice şi culturale din România şi prezentarea publicului de la EXPO 2010 a unei imagini cât mai complete a valorilor artistice şi tradiţiilor folclorice ale ţării. România este în continuare singura ţară de la EXPO 2010 care găzduieşte pe scenă deschisă spectacole live în fiecare zi. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.