Acasă Uncategorized Targu Mures: Se va face carte din prima zi a noului an...

Targu Mures: Se va face carte din prima zi a noului an scolar

DISTRIBUIȚI

 – 93342 – 29082010 – Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că până la 9 septembrie toate orarele şcolilor din România trebuie să fie pregătite. Astfel, vor fi ţinute cursuri încă din prima zi de şcoală, 13 septembrie. “Eu cred că principalul mesaj pe care sistemul şi reţeaua pot să-l dea pentru recredibilizarea învăţământului românesc este seriozitatea, foarte, foarte multă rigoare şi până la urmă normalitate”, a declarat Funeriu.

 

 

De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că majoritatea şcolilor din România au autorizaţie sanitară de funcţionare sau sunt în curs să o obţina şi nu trebuie exagerată dimeniunea problemelor existente în acest sens. El s-a angajat ca peste 85% dintre copiii României să înveţe în şcoli autorizate sau pe cale să obţină autorizaţia sanitară de funcţionare.

În altă ordine de idei, în cel mult un an elevii ar putea să nu mai primească note la muzică, desen, religie şi sport. Propunerea vine de la comisia pentru Educaţie însă nu e, normal, pe placul tuturor copiilor. Şi părinţii se tem ca nu cumva mediile generale ale copiilor care aveau numai note de zece la aceste discipline, şi note mai mici la alte materii, să fie afectate. Există însă şi cazuri în care mediile ar putea creşte, spun alţi părinţi. Conform propunerii Comisiei pentru Învăţămînt, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, pentru învăţământul secundar se menţine evaluarea cu note de la 1 la 10. Se vor acorda calificative doar la cele patru discipline. Numai în cadrul învăţământului vocaţional elevii vor primi tot note la muzică, desen, religie şi sport. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.