Acasă Uncategorized Targu Ocna: O noua promotie de de agenti de penitenciare

Targu Ocna: O noua promotie de de agenti de penitenciare

DISTRIBUIȚI

93198 – 24082010 – Vineri, 27 august 2010, începând cu orele 9.00, la sediul  Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare – Târgu Ocna,  va avea loc festivitatea de absolvire a promoţiei 2009-2010 de agenţi de penitenciare, cu un număr de 215  de elevi (175 băieţi şi 30 fete din România) şi 10 elevi din Republica Moldova (9 băieţi şi o fată).

Absolvirea marchează intrarea în rândul personalului a unei noi promoţii de agenţi de penitenciare, moment care fundamentează ataşamentul şi dăruirea acestora faţă de profesie şi sistemul din care vor face parte.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, la cursuri cu durata de un an, având totodată şi rolul de a perfecţiona personalul din sistemul penitenciar prin susţinerea de cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În baza Hotărârii Guvernului României nr. 727 din 19.10.1994, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna asigură şcolarizarea în domeniul execuţional penal a unui număr de 10 tineri din Republica Moldova, a căror diplomă de specializare obţinută în România este recunoscută şi apreciată în ţara de origine.

În prezent, Şcoala oferă viitorilor agenţi de penitenciare pregătirea specifică domeniului execuţional penal. Procesul instructiv-educativ este asigurat de un personal format din profesori, psihologi, referenţi, agenţi instructori, întreg colectivul ocupându-se de formarea celor ce vor pune în aplicare prevederile legale privind executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate, vor menţine ordinea şi disciplina în mediul penitenciar, in spiritul respectului demnităţii umane şi care vor contribui la pregătirea persoanelor private de libertate pentru revenirea la viaţa socială. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.