Acasă Uncategorized 17.000 pachete tigari de contrabanda, confiscate la frontiera in ultimele 24 de...

17.000 pachete tigari de contrabanda, confiscate la frontiera in ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

93767 – 10092010 – Poliţiştii de frontieră au depistat, în ultimele 24 de ore, 17.000 pachete de ţigări de contrabandă, care urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere. Ţigările – în valoare de peste 122.100 lei – au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Vineri dimineaţă, în jurul orelor 1.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, în apropierea zonei de frontieră cu Serbia, o autoutilitară marca Renault, înmatriculată în România, condusă de un bărbat. Având suspiciuni că aceasta ar putea transporta bunuri accizabile, poliţiştii au procedat la legitimarea persoanei în cauză şi la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunse în autoutilitara condusă de Alin G., în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş, 4.600 pachete netimbrate cu ţigări, marca „Partner”, în valoare de 19.320 lei. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată şi predată Autorităţii Vamale iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul SPF Moraviţa până la finalizarea cercetărilor.

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul IJPF Maramureş cu privire la implicarea unor cetăţeni români în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană, în data de 9 septembrie a. c. a fost desfăşurată o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii acestui fenomen, în zona de competenţă. Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu că la domiciliul unor persoane din localitatea Cîmpulung la Tisa, s-ar afla o însemnată cantitate de ţigări, fapt pentru care, au fost demarate verificări în acest sens. Pe timpul desfăşurării cercetărilor, a fost executată o percheziţie la domiciliul lui Alexandru F., în vârstă de 50 ani şi la alţi membri ai familiei sale din localitatea Cîmpulung la Tisa, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de 12.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană marca Viceroy, în valoare de aproximativ 105.000 lei şi indicii clare cu privire la implicarea acestora în acţiuni de contrabandă cu ţigări. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor în cauză, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.