Acasă Uncategorized Alba Iulia: 21 de scoli fara bani de salarii pentru luna septembrie

Alba Iulia: 21 de scoli fara bani de salarii pentru luna septembrie

DISTRIBUIȚI

94366 – 30092010 – În judeţul Alba, finanţarea şcolilor în funcţie de numărul de elevi face ca 21 de instituţii de învăţământ să nu aibă banii suficienţi bani pentru buna desfăşurare a activităţii educaţionaale.

În cadrul şedinţei de miercuri a Colegiului Prefectural, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba a nominalizat 21 de unităţi şcolare ca având fonduri insuficiente pentru plăţile care se vor face la începutul lunii octombrie, plăţi în sumă totală de 431.000 lei, sumele necesare fiecărei unităţi şcolare fiind cuprinse între 2.000 şi 53.000 de lei.

Toate unităţile sunt din mediu rural, iar cauza pentru care s-a ajuns la această situaţie o constituie finanţarea pe elev, finanţare care făcută conform reglementărilor în vigoare face ca şcolile cu un număr mic de elevi să nu se poată încadra în sumele alocate. „Având în vedere că au intrat în vigoare reducerile salariale, această situaţia se poate schimba însă de la o zi la alta, iar în unele şcoli au fost încadraţi cu suplinitori, care au altă încadrare salarială faţă de titulari. Noi am cerut şcolilor să ne ţină la curent cu situaţia fondului de salarii, iar contabilii noştri lucrează deja la o nouă situaţie”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, prof. Marcel Stan, care a participat la reuniunea Colegiului Prefectural. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.