Acasă Uncategorized Alba Iulia: Sapte milioane de lei pentru Festivalul “Strugurele de Aur”

Alba Iulia: Sapte milioane de lei pentru Festivalul “Strugurele de Aur”

DISTRIBUIȚI

93870 – 14092010 – Bugetul Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur”, care va avea loc la Alba Iulia, în perioada 15-19 septembrie, va fi de 7 milioane de lei, potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii SC Jidvei SRL (cel mai mare producător de vinuri din judeţul Alba şi unul dintre cele mai important nume în domeniul vini-viticol din România) şi ai Consiliului Judeţean Alba, în calitate de organizatori.

Apărut ca un „experiment” al conducerii SC Jidvei SRL, ca urmare a dorinţei conducerii de a vedea cum se împacă muzica populară, vinul şi consumatorul de vin pe litoralul românesc, Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” a ajuns la cea de a zecea ediţie.
După zece ani de la acele mini-spectacole folclorice, experiment, care au încântat pe cei aflaţi la odihnă pe ţărmul Mării Negre, acum acea iniţiativă a devenit o adevărastă investiţie în cultură şi s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune idei.

La această oră, graţie conducerii firmei Jidvei reprezentată de familia Necşulescu, judeţul Alba se poate mândrii că găzduieşte unul dintre festivalurile cele mai importante la nivel naţional, festival care a devenit o adevărată rampă de lansare a tinerelor talente din România.

Potrivit organizatorilor, şi în acest an „Strugurele de Aur” va fi prezentat de îndrăgita Marioara Murărescu, festivalul urmând să debuteze miercuri, 15 septembrie, la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu un spectacol jubiliar al festivalului de la care iubitorii folclorului românesc nu pot lipsi. În cadrul acestui spectacol vor evolua interpreţi cu state vechi pe scenele româneşti şi nu numai, plus alte zeci de nume de interpreţi vocali şi instrumenteli, laureaţi ai ediţiilor trecute ale festivalului.

Joi, de la ora 18.30, în prima zi de concurs, pe aceeaşi scenă vor urca şi concurenţii din acest an, pentru ca apoi, de la ora 20.30, să urmeze un nou recital cu interpreţi şi ansambluri folclorice de renume.

Cea de a treia zi, vineri, va avea acelaşi program, cu un nou recital de la ora 20.30, pentru ca sâmbătă de la orele 18.30 să aibă loc Gala Laureaţilor acestui an şi decernarea premiilor, ajunse la o valoare totală de 68.000 lei. Ziua urmează să fie încheiată un adevărat regal al muzicii populare, menit să confirme faptul că ediţia din acest an este jubiliară şi le întrece pe toate cele de până acum.

Cea de a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur”vat rage Cortina duminică, la Jidvei, când în Piaţa Primăriei, începând cu orele 14,00 va fi organizat un recital în adevăratul sens al cuvântului, recital ce va dura până târziu spre seară, însoţit fiind de cel mai valorous produs al zonei vinul de Jidvei. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.