Acasă Uncategorized Alerta globala din partea Interpol

Alerta globala din partea Interpol

DISTRIBUIȚI

93737 – 10092010 – Interpol a lansat o «alertă globală» pentru cele 188 state membre, punându-le în gardă în legătură cu «puternica posiblitate de atacuri violente asupra unor persoane nevinovate» datorită proiectului unui grup integrist creştin american de a da foc unor exemplare din Coran. Pastorul Terry Jones, care conduce o mică biserică în Florida, intenţionează să ardă 200 exemplare din Coran sâmbătă 11 septembrie, ziua care comemoreaza atentatele din 2001. Iniţiativa acestui grupuscul de 50 membri

 

 

 

 

 

este menită să glorifice amintirea victimelor atentatelor. Ea survine într-un moment deosebit de sensibil : musulmanii trebuie să celebreze începând de la 10 septembrie sfârşitul Ramadanului, iar autorităţile americane se temeau deja înaintea acestei polemici de o creştere a sentimentului antimusulman. Manifestarea în sine nu poate fi interzisă, întrucât primul amendament al Constituţiei americane garantează libertatea de expresie.

Ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik, l-a contactat personal pe secretarul general Interpol, Ronald K. Noble, pentru a-i solicita sprijinul organizaţiei mondiale a poliţiei în alertarea autorităţilor de aplicare a legii asupra pericolului crescând al ameninţării teroriste dacă informaţiile difuzate de media privind arderea cărţii sfinte se vor confirma. “Una dintre primele funcţii ale Interpolului este prevenirea criminalităţii şi dacă noi am fost înştiinţaţi despre o ameninţare semnificativă pentru siguranţa publică – o evaluare pe care noi o împărtăşim – este de datoria noastră să ne asigurăm că am transmis-o tuturor serviciilor de aplicare a legii de pe glob, astfel încât să poată lua cele mai potrivite măsuri” a spus secretarul general Interpol. “Deşi nu cunoaştem detalii specifice privind formele atacurilor teroriste care ar putea urma, ceea ce este clar este că dacă arderea unor exemplare din Coran va avea loc, consecinţele vor fi tragice, unele putând chiar afecta vieţile unor persoane nevinovate” a adăugat  Noble.

Interpolul a transmis alerta pakistaneză tuturor Birourilor sale Centrale Naţionale şi le-a cerut totodată să contacteze imediat Secretariatul General al organizaţiei în cazul primirii vreunei informaţii privind un potenţial atac. “11 septembrie este ziua în care lumea a început împreună să-şi dubleze eforturile pentru prevenirea şi combaterea terorismului, nu ziua în care orice persoană, mai ales un american, s-ar angaja într-un act provocator care ar oferi propagandei teroriste ocazia convertirii acestei zile de septembrie dintr-o zi a rememorării, în una de recrutare pentru terorişti şi alte persoane să atace SUA şi alte ţinte occidentale” a menţionat dl. Noble. 

“Acţiunea Pakistanului de a contacta Interpol pentru a se asigura că această informaţie potenţială vitală care ajută poliţia în identificarea şi prevenirea oricărei forme de atac terorist este difuzată în toată lumea este salutară, iar reacţia Interpolului şi a altora în întreaga lume, ca răspuns la acest act duşmănos planificat, ar putea fi văzută de către comunitatea musulmană ca o dovadă puternică că acest om şi această congregaţie sunt singuri” a încheiat secretarul general Noble.

În plus faţă de transmiterea acestei informaţii către Birourile Centrale Naţionale Interpol, personalul Centrului de Comandă şi Coordonare de la sediul Secretariatului General Interpol de la Lyon va fi plasat în stare de alertă şi instruit să trateze cu maximă urgenţă orice informaţie referitoare la o potenţială conduită criminală legată de arderea Coranului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.